O mnie

Moje zdjęcie
Ohayo! Na tym blogu jestem znana jako Aoi-chan, tak do mnie mówcie :3 Bardzo lubię gotować. W przyszłości chciałabym zamieszkać lub przynajmniej wyjechać na wakacje do Japonii. Uczę się języka japońskiego. Kocham wszystkie koty na świecie :>

czwartek, 11 sierpnia 2011

Deserek ryżowo-bananowo-winogronowy

Deserek ten jest bardzo pyszny, słodki i zdrowy! Dałam temu daniu bardzo śmieszną nazwę, a mianowicie "ryżanka".



Składniki :
- torebka ugotowanego ryżu
- banan
- około 6 gron winogron
- 1/2 szklanki mleka
- 2 łyżeczki miodu
- 1/3 szklanki wody

Przygotowanie :
  1. Do garnka włóż pokrojonego w talarki banana, przekrojone na pół grona winogron, wlej wodę i miód.
  2. Zagotuj, zmniejsz gaz do minimum i trzymaj na gazie około 10 minut.
  3. Dodaj ryż i mleko.
  4. Ponownie doprowadź do zagotowania, zmniejsz gaz i trzymaj na gazie przez około 5 minut, co jakiś czas mieszając.
  5. Podawaj na gorąco.
Smacznego :3

1 komentarz:

  1. A ryż gotowałaś w torebce czy bez? Bo ja to tak różnie robię i nie wiem jak ty uważasz...

    OdpowiedzUsuń